Antena 3 CNN Externe Sirian implicat într-un complot pentru uciderea lui Barack Obama, arestat în Turcia

Sirian implicat într-un complot pentru uciderea lui Barack Obama, arestat în Turcia

Sirian implicat într-un complot pentru uciderea lui Barack Obama, arestat în Turcia
07 Apr 2009   •   10:03

Autorităţile americane au dejucat un complot în vederea asasinării preşedintelui Barack Obama, Potrivit CNN, în complot ar fi fost implicat un sirian arestat săptămâna trecută în Turcia.

Complotul a fost dezvăluit de cotidianul saudit al-Watan. Potrivit acestei publicaţii, serviciile secrete turce au arestat, vineri, un cetăţean sirian care ar fi avut legătură cu planul de asasinare a lui Obama în timpul vizitei sale în Turcia.

Suspectul dispunea de o acreditare de presă din partea postului de televiziune Al-Jazeera. El a mărturisit poliţiştilor că, ajutat de alţi trei complici, urmau să îl înjunghie pe Obama în timpul summitului Alianţa Civilizaţiilor din Istanbul.

Suspectul nu a reuşit să se apropie de Obama în timpul turneului său european.

Chiar dacă Obama primeşte mai multe ameninţări decât ceilalţi preşedinţi americani, programul primului preşedinte de culoare al Statelor Unite nu a fost perturbat.

Purtătorul de cuvânt al Serviciilor Secrete Americane, Ed Donovan, a declarat: "Colaborăm strâns cu ţara-gazdă ori de câte ori are loc o arestare".

Pentru ultima etapă a turneului său european, preşedintele american Barack Obama a ales Turcia. Astfel, el a încercat să liniştească lumea musulmană şi să adreseze un nou avertisment Iranului.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close