Antena 3 CNN Externe Siria. Bashar al-Assad şi-a depus candidatura pentru al treilea mandat de preşedinte

Siria. Bashar al-Assad şi-a depus candidatura pentru al treilea mandat de preşedinte

Siria. Bashar al-Assad şi-a depus candidatura pentru al treilea mandat de preşedinte
29 Apr 2014   •   12:39

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului sirian, Jihad Laham, susţine că preşedintele Bashar al-Assad şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 3 iunie.

Laham a făcut acest anunţ ieri seară, la postul naţional de televiziune şi a fost preluat de AP.

Potrivit unor oficiali, candidatura lui Assad la un nou mandat de preşedinte. de şapte ani, era mai mult decât previzibilă.
Liderul de la Damasc se află la conducerea statului sirian încă din 2000, atunci când a preluat puterea de la tatăl său.

De asemenea, este de aşteptat ca Assad să câştige detaşat alegerile, chiar dacă nu este clar cum se va desfăşura procesul electoral în zonele tulburate de războiul civil.

Activiştii din opoziţie şi ţările occidentale au criticat scrutinul, care ar putea exacerba conflictul sirian, soldat până acum cu moartea a 150.000 de persoane şi refugierea a aproape o treime din populaţie în ţările vecine.

Conform autorităţilor, alţi şase candidaţi s-au înscris în cursa electorală, dar scepticii sunt de părere că aceştia sunt simple marionete, pentru a da o notă de legitimitate alegerilor prezidenţiale.

×
Parteneri
x close