Antena 3 CNN Externe Şi-a trăit adolescenţa în mizerie, dar a ajuns liderul celei de-a doua puteri economice a lumii. Povestea incredibilă a noului lider chinez şi a soţiei sale

Şi-a trăit adolescenţa în mizerie, dar a ajuns liderul celei de-a doua puteri economice a lumii. Povestea incredibilă a noului lider chinez şi a soţiei sale

Şi-a trăit adolescenţa în mizerie, dar a ajuns liderul celei de-a doua puteri economice a lumii. Povestea incredibilă a noului lider chinez şi a soţiei sale
Foto: Agerpres
16 Noi 2012   •   07:52

A trăit 7 ani într-o peşteră iar acum a ajuns liderul celei de-a doua puteri economice a lumii. Este povestea nu tocmai obişnuita a noului conducător al Chinei. Mai populară decât noul Secretar General al partidului Comunist Chinez este soţia sa. Peng Liyuan este o vedetă a muzicii populare chineze.

Ei sunt cei 7 magnifici care vor conduce China în următorii 10 ani.



Deţin puterea absolută, după ce au devenit membri ai atotputernicului Politbiuro. Lider e Tovarăşul Xi Jinping, proaspătul secretar general al Partidului Comunist, funcţie pe care a preluat-o de la actualul preşedinte, Hu Jintao.

Noul lider, care a vizitat şi România, în 2009, e considerat în Occident drept un personaj misterios, cu o ascensiune politică uluitoare. Fiu al unui politruc căzut în dizgraţie, şi-a trăit adolescenţa în mizerie. A muncit pe câmp şi a dormit 7 ani într-o grotă amenajată ca locuinţă. Uluitor, norocul i-a schimbat radical destinul. Simplul muncitor a ajuns şef în Partid, iar în 2007, Vicepreşedinte al Chinei. Tovarăşul respectat de toată lumea este bătut însă la capitolul popularitate chiar de propria soţie.

Peng Liyuan, viitoarea primă-doamnă a Chinei, este o cântăreaţă cu sute de milioane de fani. Iar melodiile sale despre clasa muncitoare, patrie şi partid sunt fix pe placul elitei politice chineze. Tovarăşa Peng nu are succes doar în muzică, ci şi în cariera militară, fiind general al Armatei Populare chineze.

Xi Jinping va deveni liderul unic al Chinei în martie anul viitor, când va prelua de la Hu Jintao şi funcţia de Preşedinte al Chinei.

 


×
Subiecte în articol: Xi Jinping China
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close