Antena 3 CNN Externe Shanghai a fost lovit de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. A fost emisă alertă roșie, mii de oameni au fost evacuați

Shanghai a fost lovit de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. A fost emisă alertă roșie, mii de oameni au fost evacuați

pompierii evalueaza pagubele dupa taifunul din shanghai
Shanghai a fost lovit de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. FOTO: Profimedia Images
de Georgiana Marina    |    16 Sep 2024   •   08:50

Un puternic taifun a lovit luni dimineață zona de coastă a orașului Lingang New City din estul orașului Shanghai, a anunțat Administrația Meteorologică din China, scrie BBC. Taifunul Bebinca este cea mai puternică furtună care a lovit Shanghai în ultimii 75 de ani, scrie presa de stat din China.

Mii de locuitori din zona metropolitană Shanghai au fost evacuați, în timp ce toate zborurile de pe cele două aeroporturi principale ale orașului au fost blocate.

Este neobișnuit ca Shanghai să fie lovit direct de un taifun puternic. Autoritățile au emis o alertă roșie pentru Bebinca, acesta fiind cel mai înalt nivel de avertizare, deoarece au fost înregistrate viteze ale vântului de până la 151 km/h. Serviciile feroviare au fost anulate, autostrăzile închise și cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai au fost sfătuiți să rămână acasă înainte de sosirea furtunii. O limită de viteză de 40 km/h a fost impusă pe drumurile din oraș. Ca măsură de precauție, peste 400.000 de persoane au fost mutate până duminică seara, potrivit sediului de control al inundațiilor din Shanghai.

Alte 9.000 de persoane au fost evacuate din districtul Chongming, o insulă aflată la vărsarea râului Yangtze, au declarat autoritățile orașului.

Centrul de monitorizare a inundațiilor din oraș a transmis că a primit zeci de sesizări despre incidente legate de taifun - majoritatea copaci căzuți și panouri publicitare.

Stațiunile din Shanghai, inclusiv Shanghai Disney Resort, Jinjiang Amusement Park și Shanghai Wild Animal Park, au fost temporar închise și multe feriboturi oprite.

Un alt taifun, Yagi, a ucis cel puțin patru persoane și a rănit 95 când a devastat insula Hainan din sudul Chinei luna aceasta, potrivit autorităților meteorologice naționale. Yagi a provocat, de asemenea, inundații grave în Asia de Sud-Est, iar sute de oameni au fost uciși în Vietnam și Myanmar.

Taifunul Bebinca a mai traversat Japonia, centrul și sudul Filipinelor, unde copacii căzuți au ucis șase persoane.

Presa de stat chineză a scris că taifunul Bebinca ar urma să se deplaseze spre nord-vest, provocând ploi abundente și vânturi puternice în provinciile Jiangsu, Zhejiang și Anhui.

 

×
Subiecte în articol: shanghai taifun fenomene meteo extreme
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close