Antena 3 CNN Externe Seul. Cel mai cunoscut monument istoric, distrus de flăcări (VIDEO)

Seul. Cel mai cunoscut monument istoric, distrus de flăcări (VIDEO)

Seul. Cel mai cunoscut monument istoric, distrus de flăcări <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Feb 2008   •   08:20
Un puternic incendiu a distrus, duminică noapte, cel mai cunoscut monument istoric din capitala sud-coreeană, Seul. Poarta de Sud, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea, a fost mistuită de flăcări în câteva ore, cu toate eforturile pompierilor. Autorităţile cred că focul a fost provocat de un act criminal. "Poarta ceremoniilor încântătoare" făcea parte din zidul de apărare care înconjura oraşul Seul până acum aproape o sută de ani. Înscrisă pe lista "comorilor naţionale", poarta era cea mai veche construcţie de lemn din capitala sud-coreeană, oraş cu destul de puţine monumente istorice.

Duminică seară, poarta a fost cuprinsă pe neaşteptate de flăcări. Pompierii au intervenit cu aproape 40 de vehicule şi la un moment dat au crezut că au stăpânit incendiul. Dar focul a reizbucnit cu şi mai mare putere -

Localnicii nu au putut decât să asiste neputincioşi la prăbuşirea străvechii structuri de lemn. Un şofer de taxi susţine că a văzut un individ care a intrat în clădire cu un pachet în mână, chiar înainte să izbucnească incendiul.

Poliţia a deschis o anchetă. Pompierii acuză, însă, şi administraţia patrimoniului cultural întrucât la faţa locului nu existau destule stingătoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close