Antena 3 CNN Externe Secret Service neagă că ar fi refuzat mijloace suplimentare pentru securitatea lui Trump

Secret Service neagă că ar fi refuzat mijloace suplimentare pentru securitatea lui Trump

Trump-profimedia
Donald Trump alături de un echipaj de la Secret Service. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2024   •   20:54

Serviciul Secret, care răspunde în SUA de protecţia asigurată înaltelor personalităţi politice, a dezminţit că ar fi refuzat să aloce mijloace suplimentare pentru a asigura securitatea lui Donald Trump înainte de mitingul de sâmbătă din Pennsylvania la care fostul preşedinte şi candidatul republican la preşedinţie a fost vizat de tiruri, relatează AFP,  citat de Agerpres. 

"Circulă o afirmaţie falsă potrivit căreia un membru al echipei fostului preşedinte a cerut mijloace suplimentare de securitate şi au fost refuzate. Este absolut fals. În realitate, am suplimentat mijloacele de protecţie (...) în cadrul ritmului accelerat al deplasărilor de campanie", a asigurat duminică într-un mesaj pe reţeaua X purtătorul de cuvânt al Secret Service Anthony Guglielmi.

La rândul său, preşedintele Comitetului naţional republican, Michael Whatley, a afirmat duminică pe Fox News că autorităţile colaborează pentru a asigura securitatea la convenţia Partidului Republican care are loc săptămâna care urmează în statul Milwaukee.

"Ne simţim foarte confortabil pentru că lucrăm cu Serviciul Secret, lucrăm cu 40 de agenţii diferite de impunere a legii, în privinţa securităţii" la convenţie, a declarat Whatley, potrivit Reuters.

Autorul tirului care l-a rănit pe Trump la urechea dreaptă, a rănit doi participanţi la miting şi a omorât un al treilea deschizând focul de pe un acoperiş situat la circa 140 metri distanţă, înainte de a fi ucis de agenţi ai Serviciului Secret, a fost identificat ca Thomas Matthew Crooks, de 20 de ani. Tânârul era înregistrat ca republican, dar făcuse şi o donaţie de 15 dolari către Partidul Democrat, la vârsta de 17 ani.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close