Antena 3 CNN Externe Serviciul de contraspionaj israelian anunţă ARESTAREA unui "SPION IRANIAN"

Serviciul de contraspionaj israelian anunţă ARESTAREA unui "SPION IRANIAN"

Serviciul de contraspionaj israelian anunţă ARESTAREA unui "SPION IRANIAN"
Foto: jpost.com
29 Sep 2013   •   11:58

Serviciul israelian de contraspionaj Shin Beth a anunţat duminică arestarea, pe 11 septembrie, a unui bărbat prezentat ca "spion" iranian, care avea supra sa fotografii cu Ambasada Statelor Unite la Tel Aviv, relatează AFP, conform Mediafax.

Acest "spion" deţinea un paşaport belgian şi a fost trimis în Israel în contul Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, anunţă Shin Beth într-un comunicat, precizând că bărbatul a fost arestat pe Aeroportul Ben Gurion de la Tel Aviv.
Bărbatul, prezentat ca Ali Mansouri, a fost înrolat într-o "unitate operaţională specială a Gardienilor Revoluţiei însărcinată să comită numeroase atentate teroriste n lume", a adăugat serviciul de contraspionaj.
Într-un interogatoriu, suspectul, în vârstă de 58 de ani, care a intrat în Israel sub identitatea falsă de Alex Mans, a spus că iranienii i-au cerut să îşi folosească statutul de om de afaceri pentru a crea societăţi, în Israel, în contul serviciilor iraniene de securitate, "cu scopul de a aduce atingere intereselor israeliene şi occidentale".
În schimbul activităţilor sale, i s-a promis un milion de dolari, adaugă Shin Beth.
 

×
Subiecte în articol: spion Israel arestare serviciu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close