Antena 3 CNN Externe Serviciile secrete din Rusia susțin că au descoperit explozibili ascunși în colete care veneau din Europa

Serviciile secrete din Rusia susțin că au descoperit explozibili ascunși în colete care veneau din Europa

colet
Conform FSB, suspecţii anchetaţi de procurorii ruşi au primit ordine de la Ucraina. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    22 Iul 2024   •   16:43

Serviciul de informaţii intern din Rusia (FSB) a anunţat că a descoperit material explozibil şi detonatoare electrice pentru posibile atacuri teroriste în colete expediate din Germania şi Italia şi ajunse la Sankt Petersburg, transmite luni DPA, potrivit Agerpres.

FSB a difuzat o înregistrare video ce arată experţi genişti care înlătură componente ascunse în amortizoare de şoc de la un producător german.

De asemenea, FSB a dezmembrat o reţea care aducea în Rusia piese auto prin intermediul unei companii de transport, fiind operate mai multe arestări, fără a oferi alte detalii.

Informaţiile furnizate de FSB nu au putut fi verificate din surse independente.

Conform FSB, suspecţii anchetaţi de procurorii ruşi au primit ordine de la Ucraina. Unul dintre demnitarii vizaţi de această acuzaţie este Roman Maşoveţ, adjunct al şefului de cabinet al administraţiei prezidenţiale de la Kiev, care ar fi în spatele unor tentative de organizare a unor atacuri teroriste în Rusia.

Potrivit CV-ului său oficial, Maşoveţ este expert în informaţii militare. Din iulie 2014, el a organizat asistenţa tehnică pentru armata ucraineană. El a fost unul dintre cei care au pus bazele forţelor pentru operaţiuni speciale din Ucraina.

De la începerea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, au fost comise acte de sabotaj asupra reţelei feroviare din Rusia, pentru a zădărnici suplimentarea cu trupe a forţelor ruse aflate în Ucraina.

În numeroase cazuri, implicarea serviciilor secrete ucrainene este evidentă. Totuşi, informaţiile difuzate periodic de FSB despre presupuse planuri sau acţiuni ucrainene nu pot fi verificate.

Luni, FSB a anunţat că a informat serviciile de informaţii europene şi a cerut ajutor pentru a identifica organizatorii din spatele actelor de terorism şi de sabotaj în Rusia. 

×
Subiecte în articol: FSB atac terorist Rusia explozibili
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close