Antena 3 CNN Externe Generalul "Armaghedon" din armata rusă ar fi fost arestat | Surovikin e acuzat că ştia de revolta Wagner

Generalul "Armaghedon" din armata rusă ar fi fost arestat | Surovikin e acuzat că ştia de revolta Wagner

Serghei Surovikin, generalul "Armaghedon" din armata rusă, ar fi fost arestat după revolta Wagner. Surovikin ar fi știut că Evgheni Prigojin va organiza insurgența de la finele săptămânii trecute.

Generalul "Armaghedon" din armata rusă ar fi fost arestat | Surovikin e acuzat că ştia de revolta Wagner
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2023   •   23:02

Potrivit surselor de la Moscova,  generalul "Armaghedon" s-ar afla acum în izolatorul din Lefortovo.

Nu doar Serghei Surovikin ar fi fost arestat, ci și adjunctul său.

Surovikin este fostul comandant al trupelor ruse din Ucraina și și-a căpătat și renumele "măcelarul din Siria", în urma participării la operațiunile Moscovei în această țară devastată de război civil.

Citește și: Următoarea mișcare a lui Evgheni Prigojin, după ce s-a refugiat în Belarus

În Ucraina, Surovikin s-a remarcat prin organizarea, în toamna anului trecut, a "retragerii strategice" a trupelor Moscovei din Herson, ceea ce le-a dat forțelor ucrainene posibilitatea de a recaptura orașul practic fără luptă.

El a fost înlocuit la comandă în ianuarie anul curent de Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General al armatei ruse.

Decizia de atunci i-a aparținut ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu.

Prin aceeași decizie, Surovikin i-a devenit adjunct lui Gherasimov.

Vezi și: Cum arată hotelul din Belarus unde s-ar fi cazat Prigojin. Geamurile sunt mereu închise

Înaintea lansării rebeliunii Wagner, Prigojin se dezlănţuise împotriva lui Şoigu şi Gherasimov, blamându-i pentru eşecurile operaţiunii ruse în Ucraina şi pentru lipsa de sprijin din partea armatei pentru combatanţii grupului Wagner.

Surovikin a îndemnat grupul Wagner să renunţe la opoziţia sa faţă de conducerea militară şi să se întoarcă la bazele lor chiar înainte ca Prigojin să-şi conducă luptătorii într-un aşa-numit "marş al dreptăţii" spre Moscova. Plecând din oraşul Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în weekend, Prigojin a dat ordin unităţilor Wagner să se întoarcă din drum când acestea ajunseseră la mai puţin de 200 de kilometri de Moscova.

 

×
Subiecte în articol: Serghei Surovikin Armaghedon
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un copil de șase ani a fost mușcat pe o plajă din Năvodari
x close