Antena 3 CNN Externe Ministrul rus Serghei Șoigu, filmat pe "muzica" rafalelor de Kalașnikov

Ministrul rus Serghei Șoigu, filmat pe "muzica" rafalelor de Kalașnikov

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, apare într-un material filmat pentru mașina de propagandă a Moscovei.

Soigu A3
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2022   •   16:33

Se întâmplă astfel după ce eșecurile militare ale Moscovei în Ucraina din ultima perioadă au generat un val de critici la adresa conducerii Ministerului rus Apărării și în special la adresa lui Șoigu.

În filmarea difuzată de Sputnik și de alte canale de propagandă rusă, Șoigu inspectează pregătirea recruților care urmează să fie trimiși pe frontul din Ucraina.

Ministrul este filmat în mișcare în timp ce este însoțit de mai mulți oficiali militari în timp ce pe fundal se aude sunetul rafalelor de automate Kalașnikov, pușca de asalt din dotarea standard a armatei ruse.

Imaginile cu Șoigu sunt alternate cu cadre în care recruții execută trageri.

Șoigu spune că este "prioritară" instruirea ofițerilor, după eșecurile din sudul și estul Ucrainei

Ministrul a vizitat poligoanele din Districtul Militar Vest, unde a declarat că "este prioritară" instruirea ofițerilor.

Totodată, Şoigu a menționat nevoia de trupe militare care să "securizeze" teritoriile ocupate în Ucraina de forțele ruse.

În cele aproximativ șapte luni de război, Rusia a pierdut un număr uriaș de soldați și ofițeri pe frontul din Ucraina.

Numărul indicat de diverse surse variază, însă ordinul pierderilor militare asupra căruia occidentalii par să se fi pus de acord este de zeci de mii de oameni.

Kadîrov și Prigojin îi vor capul lui Șoigu

În acest context, aliați controversați ai președintelui Vladimir Putin, precum Evgheni Prigojin - fondatorul grupului de mercenari Wagner - și liderul cecen Ramzan Kadîrov și-au întețit criticile la adresa conducerii exercitate de Șoigu.

Potrivit jurnaliștilor de la site-ul de investigații Bellingcat, cei doi ar urmări să-i ia locul actualului ministru rus.

Recent, Ramzan Kadîrov a scris pe Telegram că elita militară al Rusiei "a acoperit un general incompetent, care ar trebui trimis pe front pentru a-și spăla rușinea cu sânge".

La rândul său, după replierile ruse din Harkov, Lugansk și Herson, Prigojin a cerut ca "toate gunoaiele" responsabile pentru înfrângeri să fie "trimise desculțe, cu mitraliere, direct pe front".

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close