Antena 3 CNN Externe Ce spune Serghei Lavrov despre un război al Rusiei în Europa | "Occidentul să plătească mai mult"

Ce spune Serghei Lavrov despre un război al Rusiei în Europa | "Occidentul să plătească mai mult"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 14:33 11 Mai 2022 Modificat la 14:41 11 Mai 2022
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe
Kremlinul își avertizează diplomații din străinătate să nu iasă afară neînsoțiți de teama unor ”atacuri teroriste” Sursa foto: Hepta.ro

"Dacă vă preocupă perspectiva de război în Europa, noi nu dorim deloc acest lucru", a declarat Lavrov într-o conferință de presă la Muscat, capitala sultanatului Oman, alături de omologul său din această țară, Badr Albusaidi.

"Vă atrag însă atenția asupra faptului că Occidentul este cel care afirmă constant și persistent că în această situație este necesar ca Rusia să fie înfrântă. Trageți singuri concluziile", a adăugat ministrul rus.

Lavrov a menționat în aceeași conferință de presă că Rusia are suficienți cumpărători pentru resursele sale energetice în afara statelor occidentale.

"Occidentul să plătească mai mult decât îi plătea Federației Ruse și să explice apoi populației de ce trebuie să fie mai săracă", a mai spus șeful diplomației ruse.

Ungaria, care a adoptat schema de plată a Moscovei, se laudă cu cel mai mic preț la gaze în UE

Gospodăriile din Budapesta au plătit în luna aprilie cel mai scăzut preț la gaze în rândul capitalelor din Uniunea Europeană.

Concluzia reiese din datele publicate de Autoritatea de Reglementare a Energiei și Utilităților Publice din Ungaria (MEKH), care a analizat situația în 24 de capitale din Uniunea Europeană plus capitala sârbă, Belgrad.

Astfel, cel mai mic preț din UE la gaze naturale, de 2,79 euro/100 kWh, a fost plătit de locuitorii capitalei Ungariei, prețul mediu în cele 24 de orașe fiind de 12,69 euro/100 kWh, de patru ori mai ridicat decât în Ungaria, susține MEKH.

La electricitate, cel mai mic tarif a fost în Belgrad şi în Budapesta (10,32 euro pentru 100 kWh), prețul mediu în cele 24 de orașe analizate fiind de 27,48 euro pentru 100 kWh, cu 60% mai ridicat decât în Ungaria, arată sursa citată.

Conform Eurostat, în Slovacia și Ungaria preturile sunt reglementate de stat.

×
x close