Antena 3 CNN Externe Serbia cere statelor care au recunoscut statul Kosovo să revină asupra deciziei

Serbia cere statelor care au recunoscut statul Kosovo să revină asupra deciziei

Serbia cere statelor care au recunoscut statul Kosovo să revină asupra deciziei
11 Mar 2008   •   22:55

Belgradul solicită statelor care au recunoscut independenţa Kosovo să revină asupra deciziei. Apelul a fost lansat de şeful diplomaţiei sârbe, Vuk Jeremici, în faţa membrilor Consiliului de Securitate al ONU. În acelaşi timp, oficialul a reafirmat că Serbia nu va recunoaşte niciodată tentativa autorităţilor de la Prişina de a se separa.

Ministrul sârb de Externe a avertizat din nou că autoproclamarea independenţei Kosovo a divizat profund comunitatea internaţională.

"Cerem statelor care au recunoscut independenţa Kosovo să îşi revizuiască decizia. Celor care nu au făcut acest lucru le cerem să rămână la această poziţie, pentru a nu provoca slăbirea sistemului de relaţii internaţionale".

Vuk Ieremici a precizat că Serbia va continua să utilizeze toate mijloacele de care dispune pentru a-şi afirma suveranitatea. Nu este exclusă nici varianta unei intervenţii în forţă, pentru soluţionarea acestei probleme, spune ministrul. Diplomatul sârb a contestat şi legitimitatea activităţii misiunii europene în Kosovo, EULEX.

Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU a avut loc la cererea Serbiei, care a avertizat că situaţia din Balcani s-a deteriorat, după proclamarea independenţei Kosovo, în urmă cu trei săptămâni. Belgradul a cerut în repetate rânduri comunităţii internaţionale să adopte o rezoluţie prin care să anuleze declaraţia unilaterală a autorităţilor de la Priştina.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close