Rebelii cer constituirea imediată a patru grupuri de lucru pentru implementarea acordului convenit pe 12 februarie, acestea fiind: afaceri economice și reconstrucție, refugiați și cooperare umanitară, reformă constituțională și alegeri și securitate.
Amenințarea separatiștilor survine la două zile după ce ei au suspendat, invocând același motiv, schimbul de prizonieri cu armata ucraineană. Negociatorii lor șefi, Denis Pușilin și Vladislav Deinego, acuză guvernul de la Kiev că 'evită să caute soluții pentru problemele economice ale Donbasului (regiunea din care fac parte provinciile secesioniste Donețk și Lugansk) și întârzie inițierea reformelor politice'.
Atât președintele ucrainean Petro Poroșenko, cât și premierul Arseni Iațeniuk au insistat luni că noua Constituție revizuită nu va include federalizarea țării și nici nu va recunoaște limba rusă ca limbă oficială, două solicitări de bază formulate de separatiști. Președintele ucraineană a vorbit chiar despre posibilitatea unui referendum pentru păstrarea caracterului unitar al statului, lucru de neconceput pentru rebelii rusofoni.
Poroșenko și Iațeniuk au mai spus că nu se vor consulta cu liderii separatiști pe tema revizuirii Constituției, întrucât aceștia sunt ilegitimi, șeful executivului de la Kiev cerând Rusiei să-și respecte angajamentele asumate la Minsk și să nu împiedice desfășurarea de alegeri libere în provinciile Donețk și Lugansk.