Antena 3 CNN Externe Segolene Royal cucereşte electoratul francez

Segolene Royal cucereşte electoratul francez


Segolene Royal cucereşte electoratul francez
20 Feb 2007   •   22:45

Peste nouă milioane de francezi au urmărit cu sufletul la gură prestaţia televizată a candidatei socialiste la presedinţia Franţei, Segolene Royal. Deşi contracandidatul său, ministrul Nicolas Sarkozy, este mai bine situat în sondaje, presa franceză apreciază că Segolene a avut o prestaţie foarte bună. Mai mult, jurnaliştii cred că şansele candidatei socialiste au crescut. Media britanică şi cea franceză a comentat pe larg relansarea campaniei electorale a lui Segolene Royal. O campanie despre care francezii, de pildă, spun că mizează pe latura socială, "umană", trecând de la "compasiune la promisiuni".

Royal "a avut o prestaţie încrezătoare, în special pe probleme de educaţie, familie, sănătate şi securitate socială", comentează jurnaliştii de la The Independent. Iar cotidianul The Times apreciază că aceasta "se prezintă drept salvatoarea Franţei" şi promite "reforme fără durere". Ségolene Royal a asigurat că este un om pregătit să guverneze şi a răspuns la peste 100 de întrebări în emisiunea "Am o întrebare pentru dumneavoastră!" urmărită de milioane de votanţi francezi.

Emisiunea este considerată a fi un test decisiv pentru candidaţii la preşedinţia Franţei, cu numai două luni înainte de alegeri. Analiştii politici au apreciat şi ei prestaţia socialistei Segolene, dar sunt mai reţinuţi în ceea ce priveşte şansele sale reale. Segolene Royal se află pe locul al doilea în sondaje, după candidatul Uniunii pentru o Mişcare Populară, ministrul de Interne Nicolas Sarkozy.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close