Antena 3 CNN Externe Şeful statului-major american: Situaţia din Afganistan este gravă şi continuă să se degradeze

Şeful statului-major american: Situaţia din Afganistan este gravă şi continuă să se degradeze

Şeful statului-major american: Situaţia din Afganistan este gravă şi continuă să se degradeze
24 Aug 2009   •   18:15


Situaţia din Afganistan este gravă şi continuă să se degradeze. Evaluarea vine de la şeful statului-major american, amiralul Michael Mullen, la câteva zile după alegerile prezidenţiale din Afganistan. Principalul candidat al opoziţiei la acest scrutin a acuzat, duminică, echipa actualului preşedinte că încearcă să măsluiască rezultatele.

Fostul ministru de Externe Abdulah Abdulah, principalul contracandidat al preşedintelui Hamid Karzai, susţine că au existat mii de fraude în întreaga ţară. El spune că deţine dovezi că în multe secţii de votare s-au adus urne deja pline cu buletine de vot. Bineînţeles, pe numele actualului preşedinte.

Comisia electorală afgană întăreşte acuzaţiile lui Abdulah, dar spune că nu se va opri până nu va rezolva fiecare caz în parte.

Potrivit sondajelor, preşedintele în exerciţiu Hamid Karzai are cele mai mari şanse să câştige scrutinul. Se pare totuşi că va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin. În ceea ce-l priveşte, Abdullah susţine că l-a întrecut pe preşedinte în majoritatea provinciilor ţării.

Primele rezultate parţiale sunt aşteptate în următoarele zile, însă data publicării lor depinde şi de investigaţiile efectuate de comisia electorală.

Antena 3



×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close