Antena 3 CNN Externe Şeful Parlamentului European avertizează asupra colapsului UE

Şeful Parlamentului European avertizează asupra colapsului UE

Şeful Parlamentului European avertizează asupra colapsului UE
Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    26 Apr 2012   •   14:54

Colapsul Uniunii Europene a devenit un "scenariu realist" din cauza pretenţiilor unor ţări de a avea mai multă putere, de a reintroduce controalele la frontieră şi din cauza temerilor legate de euro, a declarat, miercuri, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, potrivit The Wall Street Journal şi Bloomberg.

"Pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, destrămarea ei devine un scenariu realist", a atenţionat şeful PE, care a adăugat că în unele state se observă o creştere a xenofobiei, în timp ce moneda euro este pusă în cauză, iar frontierele interne deschise în spaţiul european Schengen sunt în pericol.

În discursul său, Martin Schulz a deplâns trecerea puterii în UE de la instituţii publice şi legislativele alese în mod democratic din nou în mâinile guvernelor naţionale.

"În ultimele luni, am asistat la o tendinţă îngrijorătoare: şefii de stat şi de guverne iau tot mai multe decizii în favoarea lor, în spatele uşilor închise", a adăugat preşedintele Parlamentului European.

Schulz a mai spus că ţările zonei euro au temeri că stabilitatea lor financiară ar putea fi afectată de criza din Grecia, Spania ori Italia.

Măsurile de austeritate puse în aplicare în multe ţări din zona euro diminuează ritmul redresării economice în regiune, în contextul crizei actuale, a mai subliniat acesta.

×
Subiecte în articol: Martin Schulz UE colaps euro
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close