Antena 3 CNN Externe Șeful Curții Supreme din Ucraina a fost prins în timp ce lua trei milioane de dolari mită. Acesta a fost reținut

Șeful Curții Supreme din Ucraina a fost prins în timp ce lua trei milioane de dolari mită. Acesta a fost reținut

Șeful Curții Supreme din Ucraina, Vsevolod Kniaziev, a fost prins în timp ce lua mită.

seful curtii supreme ucraina mita
Șeful Curții Supreme din Ucraina a fost prins în timp ce lua trei milioane de dolari mită. Acesta a fost reținut sursa/ NEXTA
de Alexandra Axinia    |    16 Mai 2023   •   09:04

Sunt percheziții de amploare la Curtea Supremă din Ucraina. Conform presei ucrainene, vizat este președintele Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, care ar fi primit o mită de trei milioane de dolari.

„NABU și SAP au expus corupția pe scară largă din cadrul Curții Supreme, în special o schemă de obținere a unor avantaje necuvenite de conducerea și judecătorii Curții Supreme.

În legătură cu evenimentele care au loc în jurul președintelui Cur Supreme, Vsevolod Kniaziev, o reuniune extraordinară a Plenului Curții Supreme va avea loc la 16 mai 2023", a anunțat instanța pe Facebook.

Kniazie ocupă funcția de președinte al Curții Supreme din octombrie 2021. 

Citește și:  Director din cadrul Agenției Domeniile Statului, în arest la domiciliu. A recunoscut că a cerut mită 350.000 de euro

De asemenea, NABU și SAP au publicat o fotografie cu pachete de bancnote pe o canapea, promițând că vor publica detalii suplimentare.

Update:  Șeful instanței supreme din Ucraina a fost reținută în cadrul unei investigații privind un caz de corupție

Conform Mediafax, Biroul Național Anticorupție din Ucraina a mai spus că a „expus corupția la scară largă”, în cadrul Curții Supreme referindu-se la o schemă de „primire de beneficii necuvenite de conducere și judecători”.

„Acțiuni urgente de investigație sunt în curs de desfășurare”, a precizat Biroul pe Telegram, unde a prezentat o fotografie cu teancuri de bani îngrămădiți pe o canapea.

×
Subiecte în articol: mita seful curtii supreme Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close