Antena 3 CNN Externe Șeful Apărării din SUA a vorbit pentru prima dată cu ministrul rus care l-a înlocuit pe Șoigu

Șeful Apărării din SUA a vorbit pentru prima dată cu ministrul rus care l-a înlocuit pe Șoigu

Belusov Lloyd Sputnik Abaca
Andrei Belusov (stânga) și Lloyd Austin (dreapta). Surse foto: hepta / Sputnik / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   10:23

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și ministrul rus al Apărării, Andrei Belusov, au discutat la telefon, într-un prim astfel de contact la acest nivel din luna martie 2023, scrie presa internațională.

Austin și Belusov au vorbit marți, în contextul în care tensiunile între țările lor au crescut, după ce Moscova a acuzat Washingtonul pentru un atac ucrainean cu rachete asupra Crimeei, soldat cu mai mulți morți, precizează The Guardian.

După discuție, inițiată de Austin, partea rusă a comunicat că ministrul Belusov l-a avertizat pe omologul american cu privire la "pericolele continuării livrărilor de arme americane către Ucraina", notează sursa citată.

Convorbirea de marți vine, de asemenea, pe fondul deciziei anunțate în aceeași zi de Curtea Penală Internațională, CPI, care a emis mandate de arestare pe numele fostului ministru rus al apărării, Serghei Șoigu, și al șefului Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov.

Cei doi sunt acuzat de crime de război și crime împotriva umanității, în urma atacării unor obiective civile în Ucraina de către armata rusă.

Consiliul de securitate al Rusiei, condus în prezent de Șoigu, după ce acesta a fost înlocuit din funcția de ministru în luna mai, a declarat că mandatele de arestare fac parte dintr-un "război hibrid" împotriva Moscovei.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion
x close