Antena 3 CNN Externe Șeful Mossadului conduce delegația israeliană care discută un armistițiu cu Hamas în Gaza

Șeful Mossadului conduce delegația israeliană care discută un armistițiu cu Hamas în Gaza

Banea Profimedia
Directorul Mossad, David Barnea. Sursă foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2024   •   23:44

O delegație israeliană condusă de șeful Mossadului, David Barnea, se deplasează spre capitala qatariotă Doha pentru discuții asupra unui acord de armistițiu în Fâșia Gaza și eliberarea ostaticilor, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Potrivit unei surse la curent cu situația, șeful serviciilor israeliene de informații "se va întâlni cu prim-ministrul Qatarului pentru discuții menite să aducă parțile mai aproape de un acord în Fâșia Gaza".

Plecarea delegației conduse de Barnea în Qatar este efectul deciziei luate, joi, de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Acesta a decis să mobilizeze o delegație pentru a negocia eliberarea ostaticilor deținuți în Fâșia Gaza, la o zi după ce Hamas a anunțat noi propuneri pentru a pune capăt războiului.

Netanyahu a precizat că l-a informat telefonic, tot joi, pe președintele american Joe Biden în legătură cu trimiterea delegației la Doha, iar liderul de la Casa Albă a salutat această decizie.

Premierul israelian a subliniat că rămâne hotărât să oprească războiul din Gaza doar dacă obiectivele statului evreu vor fi atinse.

Responsabilii militari israelieni au spus de mai multe ori în trecut că obiectivele lor în Gaza sunt două: distrugerea capacității Hamas de a guverna fâșia și de a lansa atacuri în Israel și eliberarea ostaticilor deținuți de gruparea islamistă.

Legat de reluarea discuțiilor - prin mediatori - între Israel și Hamas, la Doha, un responsabil american de rang înalt a estimat că cele două părți au o "oportunitate importantă" de a ajunge la un acord privind încetarea focului în Fâșia Gaza și eliberarea ostaticilor.

Oficialul a adăugat că ultimele elemente avansate de mișcarea palestiniană "au făcut să avanseze procesul și ar putea oferi baza necesară pentru a încheia un acord".

Totuși, acest responsabil american a subliniat că evoluțiile respective "nu înseamnă că va fi încheiat un acord în zilele următoare" și că mar rămân multe lucruri de făcut în legătură cu anumite etape de implementare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion
x close