Antena 3 CNN Externe Secretul din aplicația Uber. Ce altceva ar mai putea ascunde aceasta. Autoritățile au rămas șocate

Secretul din aplicația Uber. Ce altceva ar mai putea ascunde aceasta. Autoritățile au rămas șocate

o_1bacm3jlpup3gn51ivc1735uqk8.jpg
04 Mar 2017   •   14:25

Uber s-a angajat într-un program global de a înșela autoritățile în piețe în care serviciul de transport este ținta autorităților sau acolo unde a fost chiar interzis, scrie The New York Times.

Programul, care implică un tool numite Greyball, folosește datele colectate din aplicația Uber și alte tehnici pentru a identifica autoritățile care încearcă să pună bețe în roate serviciului. Uber a folosit aceste metode pentru a eluda autoritățile din orașe precum Boston, Paris sau Las Vegas, sau din țări precum Australia, China sau Coreea de Sud.

Greyball face parte dintr-un program numite VTOS --- Violare a termenilor serviciului - pentru a-i identifica pe utilizatorii despre care se consideră sau care chiar folosesc serviciul într-un mod incorect. Programul a început în 2014 și încă este în folosință, în special în afara SUA. Greyball a fost aprobat de echipa juridică a Uber.

Dezvăluirile au fost făcute de actuali și foști angajați, care au oferit de asemenea documente în acest sens. Aceștia au dorit să-și păstreze anonimatul.

Articolul complet de pe New York Times.

 

×
Subiecte în articol: Uber
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close