Antena 3 CNN Externe Secretarul general al ONU face apel la încetarea focului în Yemen

Secretarul general al ONU face apel la încetarea focului în Yemen

kaj.jpg
Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    17 Apr 2015   •   13:18

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a lansat joi un apel la încetarea imediată a focului în Yemen, relatează AFP.

Yemenul ''este în flăcări'', a declarat Ban Ki-moon în cadrul unui dineu la National Press Club din Washington, cu ocazia unei reuniuni a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale (BM). ''Fac un apel de încetare a focului imediat în Yemen de către toate părţile aflate în conflict'', a adăugat el.

Potrivit declaraţiilor lui Ban Ki-moon, a sosit momentul ''să fie susţinută ideea referitoare la instaurarea de coridoare care să permită trecerea ajutoarelor ce salvează vieţi şi de a trece la o pace adevărată''.

''Procesul diplomatic de pace susţinut de Naţiunile Unite este cel mai bun mijloc pentru a ieşi din acest război, ce durează de mult timp şi care are consecinţe terifiante pentru stabilitatea regională'', a declarat secretarul general al ONU, precizând că încearcă să găsească un nou mediator care să fie trimis imediat în regiune.

×
Subiecte în articol: Ban Ki-moon Yemen
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close