Antena 3 CNN Externe Noul secretar britanic al Apărării a vizitat Odesa și a anunțat noi livrări de tunuri, obuze și rachete pentru Ucraina

Noul secretar britanic al Apărării a vizitat Odesa și a anunțat noi livrări de tunuri, obuze și rachete pentru Ucraina

Healey and Zelensky DPA
John Healey și Volodimir Zelensky. Sursă foto: hepta / DPA Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2024   •   09:53

Noul secretar britanic al Apărării, John Healey, a promis că țara sa va livra Ucrainei mai mult armament de artilerie și mai multe muniții și rachete, relatează Agerpres citând AFP și DPA.

Healey s-a aflat duminică în Ucraina, la Odesa, pentru a sublinia continuarea sprijinului Londrei pentru Kiev în prima sa vizită în străinătate ca membru al noului guvern britanic.

Odesa este o țintă frecventă a rachetelor şi dronelor rusești, amintește sursa citată.

Concret, John Healey a promis o nouă livrare de echipamente militare care include piese de artilerie, 250.000 de obuze, 50 de ambarcațiuni militare de mici dimensiuni, 90 de rachete Brimstone, 40 de vehicule de deminare, 10 tunuri AS-90 și 61 de buldozere pentru a ajuta la construcția de poziții defensive.

În timpul vizitei sale la Odesa, el s-a întâlnit cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi cu ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov.

Șeful statului ucrainean a precizat că i-a informat pe ministrul britanic și pe omologul olandez al acestuia, care și-a preluat recent mandatul, despre situația de pe câmpul de luptă.

Ministrul de externe olandez Caspar Veldkamp, aflat, la rândul său, în vizită la Kiev în ultimul weekend, a promis că autoritățile de la Haga vor începe să trimită "fără întârziere" avioane de luptă F-16 în Ucraina.

Kievul a deplâns adesea întârzierea livrărilor de echipament militar occidental către Ucraina necesar pentru a lupta împotriva invaziei ruse. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close