Antena 3 CNN Externe Cum a fost posibil ca Secret Service să nu știe că exista un lunetist pe un acoperiș la câteva sute de metri de Donald Trump

Cum a fost posibil ca Secret Service să nu știe că exista un lunetist pe un acoperiș la câteva sute de metri de Donald Trump

secret service trump atacat profimedia
Donald Trump atacat. Sursa Foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2024   •   13:46

Doi foști agenți ai FBI și-au exprimat surprinderea că acoperișul unde un bărbat înarmat a tras mai multe focuri la un miting al lui Trump nu a fost asigurat, având în vedere cât de aproape era de scenă.

Autoritățile spun că acoperișul clădirii de unde bărbatul înarmat a tras împușcăturile se afla chiar în afara locului unde fostul președinte Donald Trump a organizat un miting sâmbătă. O analiză CNN a arătat că acoperișul se află la aproximativ 400 până la 500 de picioare (120 până la 150 de metri) de Trump.

FBI l-a identificat pe bărbatul înarmat ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. A fost ucis de agenții Serviciului Secret.

Steve Moore, un agent special de supraveghere al FBI, care a lucrat doi ani ca lunetist, a declarat pentru CNN că acoperișul ar fi trebuit păzit.

Un alt agent FBI retras, Bobby Chacon, a declarat duminică pentru CNN că a fost surprins că nimeni nu păzește acoperișul, pe care l-a numit „bibanul perfect”.

„Acea clădire... este cea mai apropiată clădire cu o linie de vedere clară de locul unde era scena. Sunt șocat că nu aveau pe cineva pe acel acoperiș”, a spus Chacon.

Moore a spus că „faptul că cineva a permis ca acel acoperiș să fie nemonitorizat, nepăzit” ar fi putut fi un defect în planificare sau execuție.

„Ar fi putut plănui acel acoperiș și poate s-a întâmplat ceva în planificare sau în execuția planului, unde a fost lăsat nepăzit”, a spus el.

În timp ce agenții Serviciilor Secrete ar fi putut fi alertați cu privire la locația trăgătorului, ar fi putut avea o „vedere foarte obstrucționată”, a adăugat Moore.

„Nu poți să spui pur și simplu Oh, e cineva acolo pe un acoperiș și să-i împuști”, a spus Moore. „Ceea ce vor face ei este să caute, să aștepte, până când vor vedea o armă. Problema este că în acea zonă de pe acoperiș ar fi putut exista un perete ușor care îl acoperea, ascunzându-l.”

Moore spune că se așteaptă la „schimbări drastice” în procedurile de securitate ca urmare a împușcăturii, inclusiv extinderea perimetrelor și asigurarea mai atentă a locurilor de miting.

„Există prea multe moduri prin care poți îmbunătăți această situație”, a spus Moore. „Aceasta fiind spuse, serviciile secrete trebuie să aibă dreptate de fiecare dată, fiecare miting al fiecărui candidat din fiecare lună, în fiecare an, trebuie să fie perfecți. Cei răi trebuie să fie norocoși sau să aibă dreptate o singură dată. Deci se va întâmpla, vrei doar să elimini cât mai multe mijloace care s-ar putea întâmpla.”

×
Subiecte în articol: Donald Trump atac
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close