În Europa, atacul împotriva unor drepturi fundamentale - la educaţie mai ales - a scos în stradă sute de mii de oameni. O explozie de ură şi de distrugere pe străzile Londrei venită din partea adolescenţilor de la periferie a devoalat problemele sociale din ghetourile de la periferia metropolei. Inegalitatea socială e în creştere din statele unite în Europa.
În Marea Britanie, studenţii s-au ciocnit cu poliţia de câteva ori.
În Israel, costul vieţii din ce în ce mai ridicat a scos în stradă mii de tineri care s-au mutat în corturi în cartierele de lux din Tel Aviv. Protestul paşnic a durat câteva luni, guvernul a promis că va îndrepta politica de locuinţe spre nevoile sociale.
Protestele paşnice din Tel Aviv au inspirat proteste non-violente în tot occidentul practic. Zeci de mii de tineri, şomeri, profesori, sindicalişti s-au adunat în mişcarea Ocupaţi Wall Stret. Cer eliminarea corupţiei politice şi tragerea la răspundere a bancherilor care de dragul profitului au distrus economia şi şansa oamenilor care muncesc la un trai decent.
În România viaţa s-a înrăutăţit continuu, dar ţara s-a remarcat printr-o serie de proteste unice: Mitingul unui singur pensionar în Argeş. Al unui singur om în Mehedinţi. Al unui singur tânăr la kilometrul zero din Bucureşti. Al unei mâini de studenţi în facultatea de istorie.