Antena 3 CNN Externe Scurgere chimică pe aeroportul din Kuala Lumpur. 39 de persoane s-au îmbolnăvit

Scurgere chimică pe aeroportul din Kuala Lumpur. 39 de persoane s-au îmbolnăvit

aeroport kuala lumpur profimedia
Un gaz, metantiol, s-a scurs dintr-un "rezervor neutilizat". Foto: Profimedia Images
04 Iul 2024   •   19:15

O scurgere chimică produsă joi în spaţiul tehnic al aeroportului internaţional din Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, a dus la îmbolnăvirea a 39 de persoane, au anunţat responsabili din cadrul serviciilor de urgenţă, transmite AFP, citată de Agerpres.

"În total 39 de persoane au căzut victime ale unor stări de ameţeală şi greaţă", a precizat într-un comunicat Muhammad Nur Khairi Samsumin, oficial din cadrul serviciilor de urgenţă. El a adăugat că 24 dintre victime s-au recuperat, 14 primeau îngrijiri la Unitatea de Dezastre Aeriene şi o victimă a necesitat spitalizare.

Toate victimele sunt angajaţi ale celor trei companii care deservesc aeroportul, cel mai important din Malaysia. Traficul aerian nu a fost perturbat.

Muhammad Nur nu a precizat cauza incidentului, susţinând doar că un gaz, metantiol, s-a scurs dintr-un "rezervor neutilizat".

"Echipa însărcinată să intervină a realizat lucrările pentru a opri scurgerea", iar rezervorul va fi apoi demontat, a mai precizat el. Metantiolul, a mai spus oficialul, este adăugat în gazul petrolier lichefiat pentru a alerta oamenii în cazul unor scurgeri deoarece emană un miros puternic, similar cu cel al verzei putrede

×
Subiecte în articol: Malaezia kuala lumpur Malaysia aeroport
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă
x close