Antena 3 CNN Externe Premier australian: "Invazia totală a Ucrainei, în 24 de ore" | Australia și Noua Zeelandă își retrag ambasadorii din Rusia

Premier australian: "Invazia totală a Ucrainei, în 24 de ore" | Australia și Noua Zeelandă își retrag ambasadorii din Rusia

Premierul australian Scott Morrison a declarat că invazia Rusiei în Ucraina a început deja, reflectând opiniile exprimate în acest sens, în ultimele ore, de alți oficiali occidentali.

Scott Morrison
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Feb 2022   •   08:50

El a arătat că Rusia este în prezent pregătită pentru invazia totală a vecinului său de la vest și că o astfel de agresiune este probabil să survină în următoarele 24 de ore.

Morrison a adăugat că democrațiile liberale trebuie să rămână unite în fața statelor autoritariste care încearcă să-și impună politicile în detrimentul altora.

Premierul australian a anunțat, de asemenea, că țara sa va impune sancțiuni regiunilor separatiste din Ucraina, recunoscute luni de Moscova. El a precizat că sancțiunile vor viza sectoarele bancar, al transporturilor, energetic și al telecomunicațiilor. 

Opt cetățeni ruși vor fi afectați de aceste sancțiuni.

"Vom înfrunta Rusia, împreună cu toți partenerii noștri și cu toți cei care cred că este total inacceptabil ca Rusia să-și invadeze vecinul", a spus Scott Morrison.

Australia și Noua Zeelandă și-au rechemat, miercuri, ambasadorii de la Moscova, reacționând astfel la ultimele acțiuni ale Kremlinului.

Premierul australian a menționat că guvernul său ia în calcul expulzarea ambasadorului rus, una dintre cele mai severe acțiuni diplomatice.

×
Subiecte în articol: Scott Morrison Ucraina invazie totală
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close