Antena 3 CNN Externe Schimbări majore în noua lege a salarizării! Veniturile a milioane de români ar avea de suferit

Schimbări majore în noua lege a salarizării! Veniturile a milioane de români ar avea de suferit

Se lucrează în continuare la Legea salarizării și, potrivit unor surse Antena 3 CNN, vor fi modificări majore pentru bugetari.

de Laura Dinu    |    14 Sep 2023   •   07:32

De exemplu, fiecare salariu va fi compus dintr-o parte fixă și una variabilă. Ce înseamnă acest lucru? Așa cum spunea și premierul Marcel Ciolacu, un exemplu ar putea fi în cazul profesorilor. Partea variabilă ar putea consta în bonusurile primite în funcție de rezultatele și de performanțele pe care cadrele didactice le obțin. 

În același timp, și sporurile ar urma să sufere schimbări, potrivit noii legi a salarizării. Acestea ar urma să dispară aproape cu totul, Iar dacă vor exista, vor fi acordate numai în situații excepționale. 

Legea mai presupune, însă, și alte modificări. Guvernanții au angajat reprezentanți ai Băncii Mondiale pentru a oferi propuneri pentru noua lege a pensiilor. 

Surse Antena 3 CNN susțin că, în actul normativ, ar urma ca pensia minimă să fie eliminată iar punctul de pensie să se actualizeze și să fie de 45% din salariul brut. 

Cinci milioane de pensii ar urma să fie recalculate pentru a fi eliminate, în timp, inechitățile. 

Specialiștii Ministerului Muncii lucrează acum la noua lege a salarizării, dar aceasta va fi gata abia anul următor și ar urma să fie aplicată abia în anul 2025. 

×
Subiecte în articol: salarii pensii legea salarizarii
Parteneri
x close