Antena 3 CNN Externe Schimb masiv de soldați între Ucraina și Rusia. Kievul a folosit ca monedă de schimb soldații ruși capturați în Kursk

Schimb masiv de soldați între Ucraina și Rusia. Kievul a folosit ca monedă de schimb soldații ruși capturați în Kursk

soldati eliberati
Rusia şi Ucraina au făcut sâmbătă un schimb de 206 de prizonieri de război. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    14 Sep 2024   •   20:57

Rusia şi Ucraina au făcut sâmbătă un schimb de 206 de prizonieri de război, inclusiv soldaţi ruşi capturaţi de armata ucraineană în timpul raidului său la frontieră în regiunea Kursk, informează EFE, potrivit Agerpres.

După cum a raportat Ministerul Apărării rus într-un comunicat, fiecare parte a schimbat 103 soldaţi cu medierea umanitară a Emiratelor Arabe Unite.

„La capătul procesului de negocieri, 103 soldaţi ruşi luaţi prizonieri în regiunea Kursk au fost returnaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev. În schimb, au fost predaţi (Kievului - n.r.) 103 prizonieri de război ai forţelor armate ucrainene. În aceste momente, soldaţii ruşi se află în Belarus, unde li se oferă ajutorul medical şi psihologic necesar”, a precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

Ei vor fi apoi transferaţi pe teritoriul Rusiei pentru a-şi putea continua reabilitarea în instituţiile sanitare ale Forţelor Armate, potrivit sursei citate.

La sfârşitul lunii august, ambele părţi au schimbat, de asemenea, 230 de prizonieri de război, care includeau un număr important de recruţi ruşi care au fost capturaţi în Kursk în timp ce efectuau serviciul militar.

În această săptămână, armata rusă a lansat o contraofensivă în Kursk - unde trupele ucrainene au intrat pe 6 august - şi a recâştigat controlul asupra a zece localităţi.

Ambele părţi estimează că există mii de soldaţi ruşi şi ucraineni care au murit în luptele din acea regiune de graniţă în ceva mai mult de o lună.

Preşedintele rus Vladimir Putin a exclus orice negocieri de pace cu Kiev până la expulzarea trupelor ucrainene de pe teritoriul ţării sale. 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina schimb de prizonieri Kursk
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close