Antena 3 CNN Externe Scenariu sumbru. Ce s-ar întâmpla în cazul în care Coreea de Nord ar testa o bombă cu hidrogen deasupra Pacificului

Scenariu sumbru. Ce s-ar întâmpla în cazul în care Coreea de Nord ar testa o bombă cu hidrogen deasupra Pacificului

o_1bqmk8vam1j48h6148ghnv14pqd.jpg
foto: Agerpres/ Pixabay.com
23 Sep 2017   •   08:45

Coreea de Nord doar a sugerat că ar putea testa o bombă cu hidrogen deasupra Oceanului Pacific. Dacă Phenianul va da curs amenințării, ar fi prima armă nucleară detonată în atmosferă în ultimele decenii.

Deși bomba ar putea fi lansată, teoretic dintr-un avion, analiștii spun că Phenianul ar prefera să opteze pentru o rachetă ca mijloc de prezentare a celei mai noi și mai sofisticate tehnologii, scrie Libertatea.

Când ministrul de externe nord-coreean a menționat posibilitatea de a testa o armă nucleară peste Pacific, el a fost atent să spună că decizia finală este în mâinile lui Kim Jong-un.

„Cred că a fost foarte inteligent din partea lor să specifice că acesta este cel mai rău scenariu și să-și lase loc de retragere”, a declarat un expert pentru CNN.

Indiferent de impactul geopolitic, efectele asupra mediului ar putea fi devastatoare. Explozia ar distruge probabil sau va contamina peștele și viața marină, lăsând o serie de efecte incalculabile.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close