Antena 3 CNN Externe Scandaluri sexuale celebre: De la Bill Clinton, până la Silvio Berlusconi şi Moshe Katsav

Scandaluri sexuale celebre: De la Bill Clinton, până la Silvio Berlusconi şi Moshe Katsav

Scandaluri sexuale celebre: De la Bill Clinton, până la Silvio Berlusconi şi Moshe Katsav
Foto:moviehole.net
16 Mai 2011   •   12:00
Directorul general al FMI nu este prima personalitate a vieţii politice sau economice care se confruntă cu un scandal sexual de proporţii. Printre cei implicaţi de-a lungul timpului în astfel de scandaluri s-au numărat fostul preşedinte american Bill Clinton, premierul italian Silvio Berlusconi sau preşedintele israelian Moshe Katsav.

La începutul anului 1998, Bill Clinton, a fost acuzat că ar fi hărţuit-o sexual, într-un hotel, pe Paula Jones, o fostă angajată a Statului Arkansas care l-a dat în judecată pe preşsedintele Statelor Unite. Ulterior, Bill Clinton a fost bănuit că i-a cerut Monicăi Lewinsky, stagiară la Casa Albă, să depună mărturie mincinoasă în acest caz. Clinton a recunoscut, în luna august a aceluiaşi an că a avut "o relaţie nepotrivită" cu Lewinsky. Un raport de anchetă l-a acuzat pe Clinton că a minţit sub jurământ în cazul Paula Jones şi a încercat să obstrucţioneze justiţia în cazul Lewinsky. Până la urmă, Bill Clinton a scăpat basma curată. Procedura de demitere declanşată în Congres împotriva lui a fost respinsă de senatori în februarie 1999.

Moshe Katsav, preşedinte al Israelului, a demisionat în iunie 2007, în urma unui scandal sexual. În martie acest an, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru două violuri comise asupra unei subordonate de la Ministerul Turismului, în anii '90.

Premierul italian Silvio Berlusconi este acuzat că a recurs la serviciile unei prostituate minore şi că a făcut abuz de putere în cazul numit de pres Rubygate. Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, este acuzat că a plătit serviciile sexuale ale unei minore în perioada februarie - mai 2010, şi a exercitat presiuni asupra poliţiei pentru a obţine eliberarea acesteia după ce fusese reţinută pentru un furt.

Procesul a început pe 6 aprilie şi va fi reluat pe 31 mai. Acesta este de fapt al treilea scandal sexual in care este implicat Berlusconi, dupa cazurile Noemi, o minora a carei frecventare a condus in cele din urma la divortul de sotia sa, si D'Addario o prostituata care a povestit cum a petrecut o noapte toridă cu Berlusconi, ambele scandaluri petrecându-se în 2009.
 


 

 

×
Subiecte în articol: Bill Clinton Silvio Berlusconi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close