Antena 3 CNN Externe Scandalul ia proporţii în Marea Britanie. Ce s-a aflat despre unul din cei mai cunoscuţi prezentatori TV: "E un monstru"

Scandalul ia proporţii în Marea Britanie. Ce s-a aflat despre unul din cei mai cunoscuţi prezentatori TV: "E un monstru"

Clipboard01.jpg
de O.P.    |    01 Iul 2014   •   07:04

Rolf Harris, actor, cântăreţ şi realizator de televiziune celebru în Marea Britanie, a fost găsit vinovat, luni, la Londra, de agresiuni sexuale comise împotriva a patru tinere, de-a lungul a aproape 20 de ani, începând cu anul 1968, conform Reuters şi AFP.

Procesul actorului în vârstă de 84 de ani a durat 6 săptămâni. El a fost găsit vinovat de agresarea sexuală a patru fete în perioada 1968-1986. Aceste agresiuni au început, în cazul unora dintre victime, pe când aveau 7-8 ani. 



Vedeta de televiziune, care şi-a susţinut nevinovăţia, a fost descrisă de acuzare drept un om cu o dublă personalitate, în genul personajului din 'Dr. Jekyll şi Mr. Hyde', care profita de celebritatea sa pentru a agresa fete foarte tinere.

Rolf Harris s-a stabilit în Regatul Unit în 1952 şi, în scurt timp, a ajuns să fie considerat o veritabilă 'comoară naţională'. El a cântat cu ocazia festivităţilor legate de nunta de diamant a Reginei Elisabeta a II-a, în 2012.

Arestat în martie 2013, Harris este a doua personalitate din showbiz condamnată pentru agresiuni sexuale în Marea Britanie, în cadrul 'Operaţiunii Yewtree' deschisă de poliţie. Această anchetă a fost lansată odată cu scandalul legat de Jimmy Savile, fostă vedetă a postului de televiziune BBC, care a încetat din viaţă în 2011, şi care ar fi comis sute de violuri şi agresiuni sexuale asupra unor copii şi adolescenţi de ambele sexe, timp de patru decenii.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close