Printre cele 30 de eşantioane cumpărate la 20 februarie de asociaţia Deco, ce le-a analizat ulterior într-un laborator, "trei conţineau ADN de cal".
"Am detectat urme (mai mici de 1 la sută) în hamburgeri Auchan şi chifetele din carne Polegar", marca produselor cu preţ mic ale grupului francez în Portugalia, a afirmat Deco, adăugând că "în ceea ce priveşte lasagna El Corte Ingles, prezenţa ADN-ului era mai mare: între 1 şi 5 la sută".
"Cazul evocat se referă la un furnizor portughez care nu aproviziona decât lanţul portughez al Auchan", a precizat în numele Auchan Portugalia Joao Paulo Velez, responsabilul unei agenţii de comunicare.
Scandalul cărnii de cal prezentată drept vită, care afectează mai multe ţări europene, a cuprins Portugalia la 19 ianuarie, când grupul agroalimentar Nestle a decis să retragă de la vânzare lasagna destinată restaurantelor.