Antena 3 CNN Externe Scandal sexual la Vatican (VIDEO)

Scandal sexual la Vatican (VIDEO)

Scandal sexual la Vatican <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Oct 2007   •   09:49

Un monsenior italian a fost suspendat, după ce a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce îi făcea avansuri unui băiat. Preotul neagă însă acuzaţia de homosexualitate care i se aduce şi spune că imaginile au fost obţinute în mod fraudulos.

Filmul publicat pe internet îl înfăţişează pe monsenior în timp ce îi face avansuri unui tânăr. Mai mult, preotul afirmă că homosexualitatea nu este un păcat. După difuzarea imaginilor, monseniorul Tommaso Stenico a declarat că lucra de fapt la o carte despre homosexualitate şi clerul romano-catolic.

Sfântul Scaun a emis un ordin de suspendare, la adresa monseniorului, pentru perioada în care acesta va fi cercetat. Un coleg de la Vatican i-a venit însă acuzatului în apărare. ?În aceste cazuri este important să ţinem minte că o persoană este nevinovată până la pronunţarea sentinţei. Înainte să tragem concluzii, este necesar să auzim ambele puncte de vedere şi până acum nu am auzit decât una, cea a acuzării.? a declarat părintele John Wauck, analist de la Vatican.

Cazul acesta nu este singular la Vatican. Homosexualitatea şi întreţinerea de relaţii sexuale cu băieţi tineri sunt principalele acuzaţii care au fost aduse de-a lungul timpului preoţilor romano-catolici, afectând grav imaginea Bisericii.

UN MONSENIOR A FOST FILMAT FĂCÂND AVANSURI UNUI BĂIAT

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close