Antena 3 CNN Externe Scandal în Parlamentul Albaniei, din cauza lui Florian Coldea: ”Cum a cunoscut premierul această persoană implicată în traficul de droguri?”

Scandal în Parlamentul Albaniei, din cauza lui Florian Coldea: ”Cum a cunoscut premierul această persoană implicată în traficul de droguri?”

florian coldea
Scandal în Parlamentul Albaniei din cauza lui Florian Coldea. Sursă foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2024   •   13:29

Scandalul Coldea ajunge în parlamentul Albaniei. Politicienii îi cer socoteală premierului cu privire la legăturile pe care le are cu șeful Serviciilor Secrete Române și la angajarea acestuia în funcția de consultant. Răzvan Dumitrescu a prezentat în ediția specială de joi, de la Antena 3 CNN, declarațiile din Parlamentul Albaniei. 

”Premierul Republicii Albania a numit drept consultant al său un agent al Serviciilor Secrete Române”

”Moțiunea de cenzură nu este un mijloc pentru o dispută politică, ci un instrument pentru a da socoteală în fața Parlamentului și Premierului (Albaniei n.red.). Baza Constituției, articolul 80, punctul 1, prevede că premierul este obligat să răspundă cererii pentru moțiunea de cenzură. 

Deja dumneavoastră, președinta Parlamentului Albaniei, ați impus o regulă ce constituie o abatere de la regulamentul Parlamentului, doar din faptul că albanezii au un premier căruia îi este frică să vină în Parlament, îi este frică să înfrunte opoziția, îi este frică să dea explicații despre acțiunile lui ce contravin legilor, îi este frică să dea socoteli despre legăturile lui cu crima organizată, îi este frică să dea explicații despre faptele de corupție în care este inclus din prima zi în care este numit premier al Albaniei.

”Această persoană este legată de o linie de trafic internațional de droguri”

Am solicitat moțiune de cenzură pentru că există documente oficiale, dar și informații ale organelor media internaționale, potrivit cărora premierul Republicii Albania a numit drept consultant al său un agent al Serviciilor Secrete Române, ceea ce contravine și încalcă securitatea publică.

Pe lângă asta, rezultă că această persoană, în afară de faptul că este implicată în fapte de corupție în țara ei, este legată de o linie de trafic internațional de droguri care leagă Mexicul cu Albania și Albania cu România.

”Cum a cunoscut premierul această persoană care este implicată și în traficul internațional de droguri?”

Eu și grupul parlamentar al Partidului Democrat avem dreptul să întrebăm cum a cunoscut premierul această persoană care, în afara faptului că este parte a serviciilor străine, este implicată și în traficul internațional de droguri.

Vrem să știm cum și pentru ce sunt folosite taxele albanezilor, pentru a plăti acest consultant străin?

Pentru ce a fost consultat premierul Albaniei de acest consultant, Florian Coldea?” spune un politician în Parlamentul Albaniei. 

”Premierul Albaniei l-a numit consultant al său într-un moment în care această persoană nu mai era pe această poziție”

Pe de altă parte, președintele grupului parlamentar al Partidului Socialist, Bledi Çuçi, răspunde și susține că premierul a încetat contractul cu Florian Coldea.

”Persoana despre care președintele grupului parlamentar al Partidului Democratic a solicitat moțiune de cenzură este un fost înalt oficial al Serviciilor de Informații Române, și mai mult decât atât, are gradul de general al unei țări UE, care a condus cu profesionalism procese legate de fapte de corupție și crimă organizată în România.  

”Premierul l-a demis”

Premierul Albaniei l-a numit consultant al său într-un moment în care această persoană nu mai era pe această poziție. Dacă este acuzat în țara lui pentru fapte de corupție, aceasta este problema României, nu este problema Albaniei. În momentul în care s-a aflat că este sub investigație, premierul l-a demis. 

Întrebarea care se pune acum este: mai este consultant al premierului Albaniei (Florian Coldea)? Răspunsul este clar, nu.

Din momentul în care în țara lui (România) se derulează un proces de investigație, nu mai este consultant ai premierului”, a spus politicianul.

×
Subiecte în articol: Florian Coldea Albania parlament
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close