Antena 3 CNN Externe Șase morți și zeci de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime, la un carnaval din Belgia

Șase morți și zeci de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime, la un carnaval din Belgia

O mașină a intrat în mulțimea strânsă la un carnaval din Belgia. Cel puțin șase persoane au murit și aproximativ 30 au fost rănite.

masina multime carnaval belgia
Șase morți și zeci de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime, la un carnaval din Belgia Sursa foto: Colaj: Twitter
de Georgiana Adam    |    20 Mar 2022   •   12:22

Incidentul a avut loc în micul oraș Strépy-Bracquegnies, la aproximativ 30 de mile (50 km) sud de capitala Bruxelles. Se pare că mașina a intrat cu viteză într-un grup de aproximativ 60 de persoane care se pregăteau să participe duminică la o paradă de carnaval.

Mai multe persoane sunt grav rănite, iar unele sunt într-o stare critică, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al poliției.

Circumstanțele atacului sunt investigate, dar poliția a spus că a fost exclus un atac terorist.

"Este un accident, unul tragic. Mașina a lovit grupul și a încercat să continue, dar a fost oprită rapid de poliție", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Cristina Ianoco.

”Șoferul și celelalte persoane din mașină au fost reținute”, a adăugat ea.

Poliția a negat informațiile anterioare din unele mass-media belgiene conform cărora accidentul ar fi avut loc în timpul unei urmăriri în viteză a poliției.

”Cele mai profunde condoleanțe familiilor și prietenilor celor uciși și răniți în incidentul din această dimineață”, a scris ministrul belgian de Interne Annelies Verlinden pe Twitter.

”Ceea ce trebuia să fie o mare petrecere s-a transformat într-o tragedie”, a adăugat ea. „Urmărim situația îndeaproape.”

×
Subiecte în articol: morti masina multime carnaval Belgia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close