Antena 3 CNN Externe Şase copii au ajuns internaţi la terapie intensivă în Bulgaria, după ce au mâncat biscuiţi cu canabis

Şase copii au ajuns internaţi la terapie intensivă în Bulgaria, după ce au mâncat biscuiţi cu canabis

biscuiti hepta
Autorităţile din Bulgaria încearcă acum să-i găsească pe cei care au oferit copiilor biscuiţii. Sursa foto: Hepta | AGF / Beduschi Claudio / AGF
de Cristi Georgescu    |    09 Iul 2024   •   11:12

Şase copii au ajuns la spital în Bulgaria, după ce au mâncat biscuiţi cu canabis pe care i-au primit de la persoane necunoscute. 

Copiii cu vârste între 4 şi 14 ani au fost internaţi în stare gravă şi au fost duşi la reanimare şi detoxifiere. 

Autorităţile din Bulgaria încearcă acum să-i găsească pe cei care au oferit copiilor biscuiţii. 

Victimele sunt șase copii cu vârste de până la 14 ani. Toți cei afectați sunt din Pleven și ar fi primit pachete cu biscuiți de la străini. 

Au fost internați la Spitalul Universitar Dr. Georgi Stranski din Pleven, după ce au consumat biscuiți infuzați cu canabis. 

Mai mult, un alt copil este tratat după ce ar fi înghițit opiacee și cocaină, potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare. 

Aceeași sursă spune că atunci când au ajuns la spital, copiii erau în stare gravă, cu tulburări atât cantitative, cât și calitative ale conștienței. Copiii au fost duși la reanimare, detoxifiere și la tratamente specifice. 

În prezent, semnele lor vitale sunt stabile, dar rămân încă la acest moment în stare de somnolență. Chiar și așa, medicii spun că viața lor nu este pusă în pericol.

Șefa Clinicii de Toxicologie le recomandă părinților să fie extrem de atenți atunci când primesc alimente de la străini și să le verifice bine. 

Poliția și Departamentul pentru Protecția Copilului fac verificări și cercetări în acest caz.

Cazul vine la doar câteva zile după ce, în România, o fetiţă de 3 ani a ajuns la spital, după ce a mâncat jeleuri cu marijuana.

În urma analizelor, medicii au constatat că fetiţa avea canabis în sânge. Mama ei a recunoscut că a mers împreună cu micuţa la o petrecere dată pentru deschiderea unui salon de cosmetică, acolo unde fuseseră aduse de acest bărbat jeleuri care conțineau substanţe interzise.

Anchetatorii au aflat că nu era pentru prima oară când bărbatul comercializa droguri și, mai mult decât atât, urma să facă același lucru și la festivalul de la Constanța. Furnizorul jeleurilor a fost arestat preventiv.

×
Subiecte în articol: canabis biscuiţi cu canabis Bulgaria copii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close