Antena 3 CNN Externe Şase ambasade SUA au primit plicuri cu praf alb

Şase ambasade SUA au primit plicuri cu praf alb

Şase ambasade SUA au primit plicuri cu praf alb
17 Dec 2008   •   05:14

În aceeaşi zi cu avertismentul trimis Franţei prin amplasarea unor bombe într-un magazin din Paris, şase ambasade din SUA au fost destinatarele a unor plicuri ce conţineau un praf alb. Inclusiv reprezentanţa diplomatică de la Bucureşti a fost vizată de ceea ce s-a presupus a fi o substanţă periculoasă.
?Ţintele? au fost ambasadele SUA din Berlin, Bucureşti, Berna, Bruxelles, Copenhaga şi Dublin, scrie un ziarist de la ABC, citat de Adevărul.
Potrivit lui Gordon Duguid, purtător de cuvânt la Departamentul de Stat, testele iniţiale de la Bucureşti s-au dovedit negative. La fel, unul dintre cele trei plicuri trimise la ambasada din Berlin nu pune niciun pericol, iar celelalte două sunt încă în teste, potrivit oficialului de la Departamentul de Stat.
Praful este testat local, iar eşantioanele sunt trimise şi către laboratoare din Statele Unite pentru examene suplimentare.
Brigada Antitero a SRI a intervenit la Ambasada SUA la Bucureşti, după ce angajaţii acesteia au alertat autorităţile că au primit un plic suspect.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close