Antena 3 CNN Externe Sarkozy vorbeşte despre politică şi în vacanţă

Sarkozy vorbeşte despre politică şi în vacanţă

Sarkozy vorbeşte despre politică şi în vacanţă
06 Aug 2007   •   08:57

Chiar şi în vacanţă, preşedintele francez Nicolas Sarkozy face politică. Aflat în Statele Unite, el le-a a vorbit jurnaliştilor despre armele vândute Libiei sau despre implicarea sa în eliberarea infirmierelor bulgare şi a medicului palestinian. Presa din ţara sa a criticat , însă, alegerea lui Sarkozy de a se recrea în Statele Unite, considerînd că această opţiune este prea costisitoare.

Alegerea preşedintelui francez de a-şi petrece vacanţa în Statele Unite a fost criticată de jurnaliştii francezi, dar şi de opoziţie. Presa a calificat această alegere drept o încercare de a întări relaţiile dintre cele două ţări, iar socialiştii fracezi au spus că vacanţa lui Sarkozy este prea scumpă.

?Am venit la Wolfeboro pentru că am prieteni foarte buni care vin de ani de zile aici şi care mi-au spus că pot găsi America adevărată, aceea pe care o iubim, cu păduri şi lacuri şi linişte? a spus şeful statului francez.

Deşi aflat în concediu, Sarkozy nu a refuzat să vorbească şi despre subiecte politice. El a ţinut să dezmintă acuzaţiile opoziţiei franceze, care a asociat semnarea contractului de vânzare de armament dintre concernul european EADS şi Libia, de eliberarea celor cinci asistente bulgare şi a medicului palestinian. Partidul socialist francez a deschis focul criticilor după ce Libia a anunţat semnarea unor contracte de peste 300 de milioane de euro cu grupul european. Sarkozy şi-a motivat cu această ocazie şi acţiunea de a ajuta la eliberarea celor cinci infirmiere şi a medicului.

?Aceste femei şi doctorul trăiau în iad. Toată lumea ştie foarte bine situaţia lor era blocată total şi trebuie deblocată. Am spus şi în campania electorală că eu acest lucru reprezintă o prioritate pentru aceste femei?, a mai spus preşedintele Franţei.

Nicolas Sarkoyz a refuzat să răspundă, însă, dacă se va întâlni cu George Bush sau nu. La sfârşitul săptămânii, cei doi lideri se vor afla la doar 80 de kilometri distanţă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close