Antena 3 CNN Externe Sarkozy vizitează cartierele de la periferia Parisului

Sarkozy vizitează cartierele de la periferia Parisului

Sarkozy vizitează cartierele de la periferia Parisului
28 Noi 2007   •   17:40

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a vizitat cartierele de la periferia Parisului, scena violenţelor de stradă din ultimele zile. Şeful statului a convocat şi o reuniune de urgenţă. Noaptea trecută, situaţia a fost mai calmă în suburbii. Autorităţile au mobilizat în zonă importante forţe de ordine, peste o mie de politişti şi jandarmi. Sarkozy a declarat că cei vinovaţi vor răspunde pentru faptele lor.

?Lucrurile sunt foarte clare: ceea ce s-a întâmplat este absolut inacceptabil şi nu va fi permis. Cei care sunt responsabili pentru împuşcarea poliţiştilor vor răspunde în faţa justiţiei pentru ceea ce se numeşte tentativă de asasinat?, a declarat Nicholas Sarkozy, preşedintele Franţei.

Preşedintele francez a vizitat apoi la spital un comisar rănit grav în timpul confruntărilor. În total peste 100 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi. După o desfăşurare impresionantă de forţe, autorităţile consideră că situaţia este acum sub control. Noaptea trecută au mai fost incendiate doar câteva maşini şi un magazin, iar poliţiştii au arestat 22 de agresori.

Alţi patru indivizi arestaţi zilele trecute au fost deja condamnaţi la închisoare între trei şi zece luni. Violenţele de la periferii au izbucnit după ce doi adolescenţi au murit într-un accident de circulaţie în care a fost implicată şi o maşină de poliţie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close