Antena 3 CNN Externe Sarkozy nu susţine aderarea Turciei la UE

Sarkozy nu susţine aderarea Turciei la UE

Sarkozy nu susţine aderarea Turciei la UE
04 Sep 2007   •   11:35

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Bernard Kouchner a declarat marţi la Bucureşti că preşedintele Nicolas Sarkozy nu este de acord cu intrarea Turciei în Uniunea Europeană, dar a precizat că acesta nu se va opune deschiderii negocierilor UE-Turcia. Kouchner a reamintit că Sarkozy a anunţat deja de săptămâna trecută că nu se va opune deschiderii primelor 30 de capitole de negocieri,atât timp cât obiectivul ar fi mai degrabă oferta de asociere decât cea de integrare. ?Există 35 de capitole care vor fi abordate, 30 referitoare la asocierea cu Turcia, iar cinci legate de integrare?, a declarat Laurent Wauquiez, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris. Vor exista condiţii pentru Turcia în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului şi libertatea religioasă.

?Propunerea Franţei este să se discute iniţial 30 de pachete referitoare la asociere?, a continuat oficialul guvernamental, precizând că Nicolas Sarkozy se opune în continuare aderării Turciei, dar nu doreşte divizarea blocului comunitar din cauza acestei probleme.

Kouchner a reamintit că fiecare extindere a Uniunii Europene trebuie aprobată prin referendum în Franţa şi nu a exclus în acest context apariţia unor probleme, dar a precizat că este vorba despre un proces de durată.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close