Antena 3 CNN Externe Sarkozy, mustrat pentru că va participa la ceremonia de deschidere a J.O.

Sarkozy, mustrat pentru că va participa la ceremonia de deschidere a J.O.

Sarkozy, mustrat pentru că va participa la ceremonia de deschidere a J.O.
11 Iul 2008   •   09:58

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy a fost mustrat de un europarlamentar pentru că a anunţat că va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing. În deschiderea sesiunii Parlamentului European, unul dintre membrii grupului Verzilor l-a îndemnat pe liderul francez să nu se ducă la Beijing, câtă vreme sunt mii de prizonieri care zac în închisorile comuniste.

“Veţi mânca baghete cu preşedintele Chinei, în deschiderea Jocurilor Olimpice. Poftă bună! Eu mă voi gândi însă la toţi prizonierii din închisorile chineze iar eu spun că aveţi, acum, ocazia să apăraţi onoarea europeană a democraţiei şi a libertăţii, spunând că nu veţi participa la deschiderea Jocurilor Olimpice, la mascarada Partidului Comunist. Asta vrem...”, a declarat europarlamentarul.

În replică, preşedintele Sarkozy a răspuns că nu poate boicota Jocurile Olimpice. Decizia lui Nicholas Sarkozy este cu atât mai surprinzătoare cu cât preşedintele francez este cel a cerut ca toate ţările Uniunii Europene să semneze un acord de neparticipare la deschiderea Jocurilor Olimpice. Acordul nu s-a finalizat însă.

Antena 3 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close