Antena 3 CNN Externe Sarkozy în prima vizită oficială în Rusia

Sarkozy în prima vizită oficială în Rusia

Sarkozy în prima vizită oficială în Rusia
09 Oct 2007   •   08:14

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy îşi începe prima vizită oficială în Rusia. Întâlnirea cu Vladimir Putin se anunţă însă destul de dificilă. Agenda vizitei de două zile a preşedintelui Sarkozy la Moscova include subiecte extrem de delicate, precum statutul provinciei Kosovo, programul nuclear iranian şi securitatea energetică a Uniunii Europene. La acestea se adaugă disputa privind amplasarea scutului american antirachetă în Cehia şi Polonia.

Preşedintele Franţei soseşte la Moscova, după ce s-a întâlnit, la Paris, cu preşedintele Poloniei şi premierul Cehiei, ţări care doresc să găzduiască pe teritoriul lor scutul antirachetă al Statelor Unite. Iniţiativa americană este privită cu mare suspiciune de ruşi.

Sarkozy l-a primit vineri, la Élysée, şi pe omologul său ucrainean, Viktor Iuşcenko, un prooccidental convins. Chiar dacă oficialii francezi spun că întâlnirile preşedintelui nu au fost programate intenţionat în ajunul vizitei la Moscova, analiştii consideră ca ele vor inflama atmosfera întâlnirii Sarkozy-Putin. Prima întâlnire dintre liderul francez şi cel rus a avut loc în luna iunie, la Summit-ul G8 din Germania.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close