Antena 3 CNN Externe Sarkozy e pentru "castrarea chimică" a pedofililor

Sarkozy e pentru "castrarea chimică" a pedofililor

Sarkozy e pentru "castrarea chimică" a pedofililor
21 Aug 2007   •   07:35

Preşedintele Nicolas Sarkozy a cerut măsuri ferme împotriva pedofililor şi a altor delincvenţi sexuali periculoşi, în urma unui caz care a revoltat opinia publică din Franţa. Un băieţel de cinci ani a fost răpit şi violat de un individ condamnat pentru delicte similare, dar eliberat înainte de termen.
Francis Evrard, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat de trei ori pentru agresiune sexuală şi viol asupra unor minori. Ultima pedeapsă era de 27 de ani de închisoare. El a fost însă eliberat condiţionat după 18 ani, deşi s-au găsit imagini pornografice cu copii chiar şi pe calculatorul său din închisoare. După numai câteva săptămâni, a răpit un băieţel de origine turcă pe care l-a violat înainte de a fi prins. Cazul a şocat întreaga Franţă iar preşedintele Sarkozy i-a invitat pe părinţii victimei la palatul Elysée.

Sarkozy le-a cerut miniştrilor de resort să redacteze urgent o lege care să interzică eliberarea celor condamnaţi pentru astfel de delicte înainte de termen şi să-i pună sub supraveghere medicală. ?Răufăcătorii de acest gen, la expirarea condamnării, vor fi examinaţi de un comitet de medici şi dacă acel comitet îi consideră periculoşi, nu vor fi eliberaţi, ci vor intra într-un spital păzit unde vor fi trataţi,? a pus şeful statului francez.

Sarkozy s-a pronunţat şi în favoarea "castrării chimice" a acestor delicvenţi. Chiar şi după legile actuale, Evrard trebuia pus sub supraveghere, dar măsura a fost amânată, din lipsă de fonduri şi personal.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close