Antena 3 CNN Externe Sarkozy: Declaraţiile fostului premier libian despre finanţarea campaniei mele sunt "infame"

Sarkozy: Declaraţiile fostului premier libian despre finanţarea campaniei mele sunt "infame"

Sarkozy: Declaraţiile fostului premier libian despre finanţarea campaniei mele sunt "infame"
Foto: britishfreedom.org
de M.Z.    |    03 Mai 2012   •   21:46

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, cataloghează drept "infame" acuzaţiile fostului premier libian Al-Baghdadi al-Mahmudi, privind finanţarea campaniei sale electorale din 2007, informează AFP.

"Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a comunicat ieri că documentul este un fals, traducătorul lui Muammar Gaddafi a spus că este un fals, destinatarul faimosului virament a declarat că este un fals", a spus Sarkozy.

"Acuzaţiile domnului Al-Baghdadi al-Mahmudi sunt infame. Este grotesc", a adăugat preşedintele Franţei.

Fostul premier libian al-Baghdadi al-Mahmoudi, încarcerat în Tunisia, a declarat că regimul lui Muammar Gaddafi a finanţat campania din 2007 a candidatului Nicolas Sarkozy, au anunţat avocaţii acestuia joi.

"Muammar Gaddafi, regimul său şi oficialii care lucrau cu el au finanţat campania electorală a lui (Nicolas) Sarkozy din 2007", a declarat Bechir Essid, afirmând că ar fi fost vorba despre o sumă de circa 50 de milioane de euro.

De asemenea, site-ul francez de ştiri Mediapart a publicat sâmbătă un document atribuit unui fost demnitar libian care afirmă că Tripoli a acceptat să finanţeze cu suma de "50 de milioane de euro" precedenta campanie pentru alegerile prezidenţiale, din 2007, a lui Nicolas Sarkozy.

Preşedintele-candidat Sarkozy a anunţat că va depune plângere împotriva Mediapart pentru publicarea acestei note, pe care a calificat-o drept "falsă".

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy bani
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close