Antena 3 CNN Externe Sarkozy a deschis pentru public porţile palatului Champs Elysees

Sarkozy a deschis pentru public porţile palatului Champs Elysees

Sarkozy a deschis pentru public porţile palatului Champs Elysees
15 Sep 2007   •   14:19

Într-un gest menit a accentua imaginea sa de ?om al poporului?, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a deschis larg sâmbătă pentru public porţile Palatului Elysees şi uşile biroului său de lucru. Dornic parcă să sublinieze încă o dată ruptura cu predecesorii săi încrezuţi, Sarkozy a întâmpinat personal la poarta palatului şi a dat mâna cu mulţimile disciplinate, adunate încă de la primele ore ale dimineţii pentru a putea vizita reşedinţa şi biroul şefului statului. ?Palatul Elysees aparţine oamenilor şi este normal ca acesta, inclusiv biroul meu, să le fie deschise, pentru ca ei să poată vedea unde lucrează şeful statului şi cum arată?, le-a spus Sarkozy reporterilor.

În fiecare an, într-un sfârşit de săptămână din septembrie, francezii de rând au acces în clădirile instituţiilor statului care în mod normal le sunt ermetic închise. Şi palatul prezidenţial era înscris în această tradiţie de mulţi ani, însă biroul prezidenţial de la primul etaj a fost, până anul acesta, inaccesibil vizitatorilor. Sarkozy şi cu familia sa nu s-au mutat în palatul prezidenţial şi locuiesc încă la periferia oraşului Neuilly, al cărui primar a fost Sarkozy.

Întrebat de reporteri dacă palatul este plăcut, preşedintele a replicat: ?Plăcut nu este cuvântul pe care l-aş folosi eu. Aş spune mai degrabă că este frumos, este istoric? şi a recunoscut că nu a luat încă o decizie dacă va veni cu familia să locuiască la Elysee. În curtea palatului, vizitatorii au putut să vadă cele două Citroen-uri SM Maserati din 1972 care au aparţinut fostului preşedinte Georges Pompidou, precum şi Peugeot-ul 607 pe care l-a condus Sarkozy pe Champs Elysees până la palat când şi-a preluat funcţia, la 16 mai.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close