Antena 3 CNN Externe Șapte luptători ai Hezbollah au fost uciși în atacurile israeliene din sudul Libanului

Șapte luptători ai Hezbollah au fost uciși în atacurile israeliene din sudul Libanului

soldati israelieni
Șapte luptători ai Hezbollah au fost uciși în atacurile israeliene / FOTO: Profimedia Images
de R.M.    |    24 Aug 2024   •   11:35

Şapte luptători ai organizaţiei şiite Hezbollah și un copil au fost ucişi vineri, potrivit mişcării armate islamiste, în urma loviturilor israeliene în sudul Libanului, potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ministerul a raportat un bilanţ total de opt morţi în atacurile israeliene din sudul Libanului şi a precizat că o „lovitură cu dronă a inamicului israelian” a ucis două persoane, între care un copil de şapte ani, în Ayta al-Jabal, şi că alte trei lovituri israeliene au ucis şase persoane în alte trei localităţi.

Hezbollah a afirmat că şapte dintre luptătorii săi au fost ucişi în loviturile israeliene. Mişcarea armată islamistă a revendicat vineri 13 atacuri asupra poziţiilor israeliene, inclusiv „mai multe salve de rachete”.

Armata israeliană a afirmat că între 90 şi 100 de proiectile au fost trase din Liban spre nordul Israelului, dintre care unele au fost interceptate.

De la începutul războiului din Fâşia Gaza, lansat de Israel pe 7 octombrie ca represalii la atacul Hamas asupra teritoriului israelian, schimburile de focuri transfrontaliere între Hezbollah şi Israel au fost aproape zilnice, mişcarea pro-iraniană susţinând că atacă Israelul în sprijinul aliatului său Hamas.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close