Antena 3 CNN Externe Șapte israelieni au fotografiat locațiile Iron Dome și le-au vândut Iranului pe sute de mii de dolari

Șapte israelieni au fotografiat locațiile Iron Dome și le-au vândut Iranului pe sute de mii de dolari

baterie iron dome
Una dintre bateriile Iron Dome. Foto: Getty
de A.D.    |    21 Oct 2024   •   14:42

Șapte israelieni au fost arestați sub suspiciunea de spionaj pentru Iran, după ce au îndeplinit sute de sarcini pentru Teheran, anunță Times of Israel. Suspecții sunt toți rezidenți evrei din Haifa și printre ei se află și un soldat care a dezertat, precum și doi copii.

Suspecții sunt acuzați că au fotografiat și strâns informații despre bazele și instalațiile IDF, inclusiv cartierul general de apărare Kirya din Tel Aviv și bazele aeriene Nevatim și Ramat David, precum și locațiile bateriilor Iron Dome.

Baza Nevatim a fost vizată în ambele atacuri cu rachete iraniene din acest an, iar Ramat David a fost vizată de Hezbollah.

Suspecții sunt, de asemenea, acuzați că au primit hărți ale site-urilor strategice, inclusiv ale bazei Golani lovite de o lovitură mortală cu dronă la începutul acestei luni.

Procurorii spun că poliția și anchetatorii Shin Bet au descoperit că suspecții au îndeplinit o serie de sarcini diferite pentru agențiile de informații iraniene și au fost în contact cu agenți iranieni.

În schimbul acțiunilor lor, suspecții au fost plătiți cu sute de mii de dolari, o parte din aceștia în criptomonedă, spun anchetatorii.

Potrivit procurorilor, unii dintre suspecți au spionat pentru Iran timp de doi ani, iar toți au desfășurat activități de spionaj de la începutul războiului.

Procuratura Statului spune că este unul dintre cele mai grave cazuri care au fost investigate în ultimii ani.

Procurorii spun că intenționează să depună vineri un rechizitoriu împotriva celor șapte suspecți pentru infracțiuni de securitate și vor cere ca aceștia să fie reținuți până la încheierea procedurilor judiciare.

×
Subiecte în articol: Israel Iron Dome Iran spionaj
Parteneri
x close