Antena 3 CNN Externe Salvare miraculoasă în larg: un bărbat a fost recuperat pe întuneric din Mediterana, la cinci ore după ce a căzut de pe un vas de marfă

Salvare miraculoasă în larg: un bărbat a fost recuperat pe întuneric din Mediterana, la cinci ore după ce a căzut de pe un vas de marfă

vas pe mare noaptea
Vas pe mare, noaptea. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de A.I.    |    18 Aug 2024   •   16:25

Un marinar a fost salvat din apele Mării Mediterane, duminică dimineață, la aproximativ cinci ore după ce a căzut de pe o navă comercială de la o înălțime de circa 18 metri, relatează The Guardian.

Potrivit autorităților cipriote, este vorba despre un cetățean libanez în vârstă de 24 de ani.

Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce Nivin, vasul sub pavilion panamez ce transportă vehicule, l-a recuperat de pe mare.

Comandorul Andreas Charalambides, șeful Centrului de coordonare a operațiunilor de căutare și salvare din Cipru, a declarat că un elicopter a fost trimis la 185 km sud-est de coasta cipriotă, la scurt timp după apusul soarelui, când nava Nivin a trimis un apel de urgență.

Apelul semnala că unul dintre membrii echipajului său a căzut peste bord.

Elicopterul, echipat cu senzori de căldură, a cercetat timp de aproape o oră o zonă de 25 de kilometri pătrați, însă nu l-a putut localiza pe marinar.

Aparatul s-a întors la bază pentru realimentare, iar autoritățile cipriote au comunicat navei Nivin localizarea probabilă a marinarului, folosind modele computerizate ce țineau cont de curenții din zonă la momentul respectiv.

În timp ce nava cerceta zona în miez de noapte, echipajul l-a auzit pe marinar strigând după ajutor, l-a localizat și l-a adus la bord.

Conform autorităților din Cipru, ancheta privind modul în care bărbatul a ajuns în apă este responsabilitatea națiunii sub al cărei pavilion navighează vasul în cauză.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close