Antena 3 CNN Externe Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din Paris, este cel mai căutat om din Europa

Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din Paris, este cel mai căutat om din Europa

vetttt.jpg
de S.T.    |    21 Noi 2015   •   08:37

Ieri s-a împlinit o săptămână de la atentatele sângeroase de la Paris. Oamenii s-au adunat spontan la locul atacurilor, unde au păstrat momente de reculegere şi au cântat Marsilieza.

Musulmanii francezi s-au rugat şi ei pentru victime, al căror număr a ajuns la 130, potrivit unui nou bilanţ.

Un român a trăit pe viu operaţiunea forţelor de securitate franceze, la Saint Denis. Apartamentul românului este pe acelaşi palier cu cel unde se ascundea Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de vinerea trecută. Trezit din somnul de schimbul de focuri, a încercat să iasă din apartament.

"Eu eram la primul etaj. Tot ce auzeam era: "Puneţi-vă la pământ! Puneţi-vă la pământ! La pământ!", a declarat românul.

Principalul suspect, Salah Abdelslam, rămâne cel mai căutat om din Europa la ora actuală. Dat în urmărire internaţională, el este considerat extrem de periculos.

Au apărut inclusiv imagini noi cu felul în care s-ar deghiza pentru a scăpa acum de autorităţi. Potrivit presei din Belgia, unde a fost văzut ultima oară, unul dintre prietenii teroristului spune că tânărul de 26 de ani ar vrea să se predea însă îi e teamă că militanţii ISIS i-ar putea ucide familia dacă face acest lucru.

În exploziile de la 13 noiembrie, de lângă Stade de France, au fost răniţi şi trei români, potrivit presei franceze. Unul dintre ei, Darius, a fost atins de schije în picior şi în spate. Fratele său, în vârstă de 14 ani, a fost rănit mai grav şi este încă în spital. Un al treilea adolescent, tot de origine română, ar fi fost rănit uşor şi nu a avut nevoie de îngrijire medicală.

×
Subiecte în articol: Salah Abdeslam Atentat terorist Paris
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close