Antena 3 CNN Externe Marea Britanie trebuie să se pregătească de război, avertizează șeful armatei. „Axa Răului” s-ar putea răzbuna

Marea Britanie trebuie să se pregătească de război, avertizează șeful armatei. „Axa Răului” s-ar putea răzbuna

militar cu o arma in mana
Șeful armatei a spus că există o „necesitate urgentă” ca armata britanică să-și reconstruiască forțele. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    23 Iul 2024   •   20:07

Marea Britanie trebuie să fie pregătită în trei ani de un război cu „Axa Răului”, avertizează șeful armatei britanice. Generalul Roly Walker a declarat că atunci când se va încheia războiul din Ucraina, indiferent dacă Rusia va câștiga sau va pierde, Vladimir Putin s-ar putea răzbuna pe mai multe țări care au sprijinit forțele armate ucrainene, inclusiv Marea Britanie, și că s-ar putea alia cu China, Iran și Coreea de Nord, transmite Sky News.

„Ideea aici este că atunci când crezi că rușii sunt la pământ, se vor întoarce să se răzbune”, a spus generalul Roly Walker într-un briefing cu jurnaliştii.

De asemenea, el a avertizat și că Beijingul ar putea începe o invazie asupra Taiwanului, dar a vorbit și despre dorința Iranului de a dezvolta arme nucleare și despre amenințarea reprezentată de Coreea de Nord.

Walker a descris modul în care aceste țări creează o relație între ele, împărtășind arme și tehnologii, și că există pericolul să se alieze în 2027 și 2028.

„De aceea ajungi în acest punct până în... 2027-2028. Este posibil ca această convergență să fi atins un fel de singularitate reciprocă și capacitatea ta de a le face față izolat - o criză specifică care poate fi gestionată de sistemul bazat pe reguli - eu cred că scade semnificativ. O problemă într-o anumită zonă ar putea să declanșeze altceva în altă zonă”, a spus el.

Având în vedere amenințările, șeful armatei a spus că este necesar ca armata britanică să-și reconstruiască forțele și că va avea de pierdut dacă rămâne cu vechile idei despre război, în loc să se adapteze pentru a îmbrățișa noile tehnologii care transformă câmpul de luptă.

„Cheia este inovarea și adaptarea, folosind arme autonome, inteligență artificială și alte forme de noi tehnologii pentru a-i face pe soldați să fie mai eficienți, așa cum face armata Ucrainei. Avem suficient timp să ne pregătim, să acționăm”, a mai explicat generalul.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close